Savndvik 14C28N® er et rustfritt knivstål med ekstreme egenskaper.
Dette stålet er Sandvigs sist utviklede knivstål og vi tar dette stålet inn i platetykkelser på 2,5 og 4mm.
Det å smi og arbeide med rustfrie knivstål er er både vanskeligere og mere komplisert enn våre tradisjonelle knivstål.
Dette er ikke et stål du begynner med om du vil lage din første kniv.
Et rustfritt knivstål krever svært nøyaktig herdetemperatur og holdetider for at det skal oppnå sine egenskaper.
Dette medfører at det i praksis bare er mulig å herde i herdeovn.
Nå begynner styrte herdeovner å bli mere og mere vanlig blant knivsmeder der ute og mange tilbyr herding av kniv som en tjeneste - så det er absolutt muligheter om du ønsker å smi en kniv av rustfritt stål.
Mere om herding av stål på denne siden. https://www.smiutstyr.no/herding-av-st%C3%A5l
Kjemisk sammensetning i % (nominal)
C 0.62, Si 0.2, Mn 0.6, Pmax 0.025, Smax 0.010, Cr 14.0, N 0.11
Smiutstyr.no har oversatt Sandviks egen beskrivelse av deres 14C28N® fra denne siden.
Den ultimate kombinasjon av hardhet og korrosjonsmotstandsdyktighet.
Sandvik 14C28N er vårt sist utviklede knivstål med en legering som garanterer et knivstål med unike egenskaper, førsteklasses eggstål, og gode korrosjonsegenskaper.
Dette nyutviklede stålet utklasser andre stål med tanke på hardhet uten at det går på bekostning av stålets mikrostruktur. Dette gjør kvessing enkelt samtidig som utfordringer som microchipping eller at eggen bøyer seg til et minimum .
Med anbefalt hardhet mellom 55-62HRC er Sandvik 14C28N ideell brukt i kniver der det kreves en skarp egg, at eggen holder seg skarp og at kviven er rustfri.
Typiske bruksområder er kokkekniver, lommekniver, jakt og fiskekniver.
top of page
PrisFra kr 129,00
Mva. Inkludert |
Produktside: Stores_Product_Widget
Relaterte produkter
bottom of page