INFORMASJON:
Abonner på nyhetsbrevet vårt

OM SMIUTSTYR.NO

Smiutstyr.no har organisasjonsnummer: 922 367 124 MVA

Kontonummer: 3633 62 70345

SWIFT: SPAVNOBB

IBAN: NO5536336270345

Selskapet er 100% eid av Tormod Herseth

Historien om Smiutstyr.no

Smiustyr.no ble dannet mars 2019 av Tormod Herseth etter selv å ha erfart hvor vanskelig og kostbart det var å skaffe slikt utstyr.  

Tormod Herseth er utdannet maskiningeniør og jobber til daglig med design av utstyr til oljeindustrien. Med produktene det jobbes med møtes daglig utfordringer om hva som er mulig og smi og hva som er mulig å maskinere.

Tormod har hele livet hatt lidenskap for verktøy og mekanisk arbeid og har verksted i egen bolig med dreiebenk, universalfres, metallsag, boremaskin, sveiseapparat med mer.

Interessen for arbeid med varmt stål kom først våren 2018 etter å ha gått på kurs hos Bergenstollekniven. En fantastisk del av arbeid med metall som av en eller annen grunn har gått under radaren.

Biblioteket ble saumfart for all mulig litteratur som omhandlet smiing og sommeren 2018 ble det ryddet plass til smie i egen garasje.

Smiutstyr måtte skaffes inn, men dette var overraskende nok vanskelig å skaffe. Vanligvis er alt av utstyr, verktøy og materialer lett tilgjengelig via industributikker, finn.no eller ebay.com, men på dette punktet er det ikke slik.

Brukt utstyr på finn.no er ofte i dårlig stand og prisene selgerne forlangte er ofte høye.

Industributikkene kan skaffe noe av det som trengs, men de har høye priser og der er det slik at volumet du handler for bestemmer størrelsene på rabattene.

Som hobbysmed har du ikke noe å stille opp med her.

I tidligere tider da vi smeder var en stor yrkesgruppe var nok vareutvalget bedre og leverandørene av smiutstyr flere, men den tid er forbi. Foruten hesteskosmeder er det svært få i Norge som lever av å være smed i Norge i dag, men undertegnedes oppfatning er at interessen for å drive med dette på hobbybasis er økende.

Som eksempel på hvordan det står til kan det nevnes at det pr 2019 ikke er en eneste aktør som selger smikull fra utsalg i Norges nest største by.

Det var da det ble klart. Noe måtte gjøres for å bedre denne situasjonen. Smiutstyr.no ble mars 2019 etablert og jakten på leverandører startet.

Smiutstyr.no skulle bygges for hobbysmeder og prisene og produktene skulle være så gode at også de profesjonelle smedene ville handle der.