top of page

OM SMIUTSTYR

Smiutstyr AS har organisasjonsnummer: 929 529 987

Kontonummer: 3633.62.70345

BIC/Swift:SPAVNOBB

IBAN-nummer: NO3936263460299

Selskapet er 100% eid av Tormod Herseth

Historien om Smiutstyr.no

Smiustyr.no ble dannet mars 2019 av Tormod Herseth etter selv å ha erfart hvor vanskelig og kostbart det var å skaffe utstyr for å begynne å smi på hobbybasis på denne tiden.

Tormod Herseth er utdannet maskiningeniør og har jobbet i hele sin karriere med design av utstyr til oljeindustrien. Med produktene det jobbes med møtes daglig utfordringer om hva som er mulig og smi og hva som er mulig å maskinere.

Tormod har hele livet hatt lidenskap for verktøy og ulike former for mekanisk arbeid.

Interessen for arbeid med varmt stål kom først våren 2018 etter å ha gått på kurs hos Bergenstollekniven.

En fantastisk del av arbeid med metall som av en eller annen grunn har gått under radaren.

Biblioteket ble saumfart for all mulig litteratur som omhandlet smiing og sommeren 2018 ble det ryddet plass til smie i garasjen.

Smiutstyr måtte skaffes inn, men dette var overraskende nok vanskelig å skaffe. Vanligvis er alt av utstyr, verktøy og materialer lett tilgjengelig via industributikker, finn.no eller ebay.com, men på dette punktet var det ikke slik.

Brukt utstyr på finn.no var ofte i dårlig stand og prisene selgerne forlangte var ofte høye.

Industributikkene kunne skaffe noe av det som trengtes, men de hadde høye priser og der var det slik at volumet du handler for bestemmer størrelsene på rabattene. Og som hobbysmed hadde du derfor lite å stille opp med.

I tidligere tider da smeder var en stor yrkesgruppe var nok vareutvalget betydelig bedre og leverandørene av smiutstyr flere, men den tid er forbi. Det svært få i Norge i dag som lever av å smi, men undertegnedes oppfatning var at interessen for å drive med dette på hobbybasis var stigende.

Det var da det ble klart. Noe måtte gjøres for å bedre denne situasjonen.

Smiutstyr.no ble mars 2019 etablert og jakten på leverandører startet. Smiutstyr.no skulle bygges for hobbysmeder og prisene og produktene skulle være så gode at også de profesjonelle smedene ville handle der.

Mars 2020: Smiutstyr.no feirer sitt første jubileum. Varesortementet har blitt utvidet betydelig og tonnevis av varer har passert Smiutstyr.no. Vi selger varer både via nettbutikken og direktesalg til private og offentlige. Nettbutikken har hatt eksponensiell vekst og det var først mot årsskiftet 2019/2020 det virkelig tok seg opp. Vi har pr mars 2020 passert 200 stk ordrer i nettbutikken noe vi godt fornøyd med.

Vi har også i løp av første driftsår fått levert ambolter med stativer til Farmen kjendis og Farmen på TV2, etablert et nært samarbeid med svenske Castrasteel, fått etablert en rekke nye leverandører og hatt store ordrer der vi har levert hele smier til skoler osv. Vi har også blitt kjent med en rekke av våre kunder. En del har vært på vårt lager op Askøy og en del har hatt kontakt på mail og telefon. Hyggelig å ha kontakt med mennesker med samme interesse som en selv og det er gledelig å kunne bistå ferske smedspirer til å nå sine mål.

Planen videre for 2020 er å konvertere Smiutstyr.no til et aksjeselskap, utvikle vårt nye merkevare "Redsteelstore" og bli en totalleverandør til norske hobbysmeder og smeder.

Juni 2022: Smiustyr.no har nå passert 2.200 ordrer i nettbutikken. I tillegg har vi hatt fakturasalg til de fleste museer, skoler og bedrifter som driver med smiing i det ganske land.

Vi har fram til nå i flere omganger bygget om vårt lager for å optimalisere arealet vi har hatt tilgjengelig. Til om med smien har blitt offret for å gi mere plass til hyller og varer (det satt langt inne), men nå har vi kommet til et punkt der der ikke er mere å hente. Vårt lager på bare 50m2 er nå blitt alt for lite!

Vi er derfor nå på jakt etter et industrilokale i nærheten der vi kan ha mere varer på lager, kunne vise fram våre varer på en bedre måte, kunne ha muligheter til videre vekst og at smien igjen kan bli reetablert:-)

Vi har nå fått produkter i vårt sortiment som er betydelig mere plasskrevende i tillegg til at vår omsetning i dag er en helt annen liga enn i starten, så er det nå på høy tid med et større lokale.

Så for de av dere som tenker at det ikke spiller noen rolle om du bestiller i en norsk eller utenlandsk nettbutikk, så viser vår historie at dette er helt avgjørende.

I starten av vår historie var det en kamp for å få leverandører, mens i dag sier vi regelmessig nei til leverandører som kommer for å selge til oss. Bare de aller beste får selge til Smiutstyr.no

Om du din ordre er stor eller liten - uten din ordre hadde ikke dette vært mulig. Takk for tilliten!

Januar 2023: Smiutstyr.no har endret driftsform og blitt til Smiutstyr AS.

Smiutstyr AS ble etablert 17. august 2022, men omsetning ble av praktiske hensyn først flyttet over til Smiutstyr AS ved årsskiftet 22/23 og varebeholdning overført da.

Smiutstyr AS overtok 22.desember 2022 et helt nytt næringslokale. Dette er et skikkelig industribygg med en grunnflate på 144m2. Her er 7 meter takhøyde og her er i tillegg asfaltert inngjerdet utendørs lagringsplass.

Når vi flytter blir vår nye adresse: 

Smiutstyr AS, Storebotn 44 H 5309 Kleppestø 

Her er diverse som må organiseres før offisiell flytting og det jobbes på tidlig og sent for å få dette til.

I tillegg jobbes det med flere nye leverandører, så det er virkelig mye spennende som skjer om dagen.

Det gledes til å vise dette fram til dere kunder:-)

Om Smiustyr.no: About Us
bottom of page