OM SMIUTSTYR.NO

Smiutstyr.no har organisasjonsnummer: 922 367 124 MVA

Kontonummer: 9802 32 69422

SWIFT: SBAKNOBB

IBAN: NO06 9802 3269 422

Selskapet er 100% eid av Tormod Herseth

Vipps: #565638 

Historien om Smiutstyr.no

Smiustyr.no ble dannet mars 2019 av Tormod Herseth etter selv å ha erfart hvor vanskelig og kostbart det var å skaffe slikt utstyr.  

Tormod Herseth er utdannet maskiningeniør og jobber til daglig med design av utstyr til oljeindustrien. Med produktene det jobbes med møtes daglig utfordringer om hva som er mulig og smi og hva som er mulig å maskinere.

Tormod har hele livet hatt lidenskap for verktøy og mekanisk arbeid og har verksted i egen bolig med dreiebenk, universalfres, metallsag, boremaskin, sveiseapparat med mer.

Interessen for arbeid med varmt stål kom først våren 2018 etter å ha gått på kurs hos Bergenstollekniven. En fantastisk del av arbeid med metall som av en eller annen grunn har gått under radaren.

Biblioteket ble saumfart for all mulig litteratur som omhandlet smiing og sommeren 2018 ble det ryddet plass til smie i egen garasje.

Smiutstyr måtte skaffes inn, men dette var overraskende nok vanskelig å skaffe. Vanligvis er alt av utstyr, verktøy og materialer lett tilgjengelig via industributikker, finn.no eller ebay.com, men på dette punktet er det ikke slik.

Brukt utstyr på finn.no er ofte i dårlig stand og prisene selgerne forlangte er ofte høye.

Industributikkene kan skaffe noe av det som trengs, men de har høye priser og der er det slik at volumet du handler for bestemmer størrelsene på rabattene.

Som hobbysmed har du ikke noe å stille opp med her.

I tidligere tider da vi smeder var en stor yrkesgruppe var nok vareutvalget bedre og leverandørene av smiutstyr flere, men den tid er forbi. Foruten hovslagere er det svært få i Norge som lever av å smi, men undertegnedes oppfatning er at interessen for å drive med dette på hobbybasis er sterkt økende.

Som eksempel på hvordan det står til kan det nevnes at det inntil 2019 ikke var en eneste aktør som solgte smikull fra utsalg i Norges nest største by.

Det var da det ble klart. Noe måtte gjøres for å bedre denne situasjonen. Smiutstyr.no ble mars 2019 etablert og jakten på leverandører startet. Smiutstyr.no skulle bygges for hobbysmeder og prisene og produktene skulle være så gode at også de profesjonelle smedene ville handle der.

Mars 2020: Smiutstyr.no feirer sitt første jubileum. Varesortementet har blitt utvidet betydelig og tonnevis av varer har passert Smiutstyr.no. Vi selger varer både via nettbutikken og direktesalg til private og offentlige. Nettbutikken har hatt eksponensiell vekst og det var først mot årsskiftet 2019/2020 det virkelig tok seg opp. Vi har i skrivende stund passert 200 stk ordrer i nettbutikken noe vi godt fornøyd med.

Vi har også i løp av første driftsår fått levert ambolter med stativer til Farmen kjendis og Farmen på TV2, etablert et nært samarbeid med svenske Castrasteel, fått etablert en rekke nye leverandører og hatt store ordrer der vi har levert hele smier til skoler osv. Vi har også blitt kjent med en rekke av våre kunder. En del har vært her på Askøy og en del har hatt kontakt på mail og telefon. Hyggelig å ha kontakt med mennesker med samme interesse som en selv og det er gledelig å kunne bistå smedspirer til å nå sine mål.

 

Nå er verden i stor endring med pandemien Covid-19. Smeder har sett pandemier før og for Smiutstyr.no ser vi ikke noen spesielle utfordringer med dette. Selve smiingen er ikke forbundet med smitterisiko, netthandel er risikoftitt, og vi opplever at ønske om å skape noe selv er økende. Vi ser derfor lyst på framtiden.   

Planen videre for 2020 er å konvertere Smiutstyr.no til et aksjeselskap, utvikle vårt nye merkevare "Redsteelstore" og bli en totalleverandør til norske hobbysmeder og smeder.

Takk for tilliten alle som har handlet hos oss! Uten dere har ikke Smiutstyr.no livets rett:-)

Hvert salg støtter oppunder denne virksomheten og sikrer at Norske og Nordiske smeder får god tilgang på varene de trenger og ønsker i framtiden.