135WCrV4/1.2513 Böhler TWR

Smiutstyr.no har vært så heldig å fått via våre kontakter fire biter med det som antageligvis er noe av verdens mest sjeldne og ekslusive eggstål - 135WCrV4/1.2513 Böhler TWR!

Dette er eggstål for erfarne og øvde knivsmeder og ikke noe som det trenes på. 


Stålet selges som et partikjøp og vi kommer sansynligvis ikke til å greie å skaffe mere av dette.

Knivstålet er i barer og måler 9x40x1000mm og oppgitt pris er pr cm stål.

1.2513 Böhler TWR er et svært ettertraktet eggstål for de som ønsker det ypperste til de alle fineste kniver.

 

Grunnen til at dette stålet er så eksklusivt og vansklig å få fatt i er at det rett og slett bare har vært laget en eneste gang. På midten av 70-tallet ble det laget en bach stål til en kunde som skulle bruke stålet til tennhjul til lightere og noen slitedeler til symaskiner. Kunden gikk konkurs og stålet ble valset ut til barer og benyttet ulike formål. Knivsmeder fattet raskt interesse for stålet på grunn dets ekstraordinære evne til å holde på skarpheten og det ble etterhvert svært ettertraktet.

I årenes løp har det blitt smidd en masse kniver av dette og naturligvis har det blitt mindre og mindre av dette stålet igjen.

En rekke av de framste knivsmeder har benyttet dette stålet til svært anerkjente og eksklusive kniver.

Kombinasjonen av stålets egenskaper, det faktum at det i prinsippet er umulig å få fatt i og at anerkjente knivsmeder har gjort suksessfulle arbeider har gjort dette ståelet både myteomspunnet og meget ekslusivt.

 

Kjemisk sammensetning (legg merke til at det inneholder wolfram eller tungsten som det heter på norsk!):

C: 1,3 - 1,4%, Cr: 0,30 - 0,40%, W: 0,8 - 1,2%, V: 0,1 - 0,2, Si: 0,2 - 0,4%, P: 0,035%, S: 0,035%

 

Herding: Hold 820 til 840°C i 5 til 10 minutter og avkjøl deretter i olje.

Anløping: 2 x 1 time, 210 til 270°C og avkjøl deretter i olje.

Ved 210°C havnet hardheten på rundt 65 HRC

 

Noen linker til arbeider som er laget med dette stålet:

Link 1

Link 2

135WCrV4/1.2513 Böhler TWR

kr40,00Pris
     
    INFORMASJON:
    Abonner på nyhetsbrevet vårt